logo opticam negre

Paquimetria

Qué és la paquimetria?

La Paquimetria és una prova diagnòstica emprada en Oftalmologia de forma habitual.

paquimetria ulls

Per a què serveix una paquimetria cornial?

L’objectiu de la paquimetria és mesurar amb exactitud en micres el gruix corneal. La còrnia és la capa de teixit transparent que recobreix la zona anterior de l’ull, i el seu gruix habitual és d’entre 500 i 600 micres en la seva part central, i entre 600 i 800 en la zona perifèrica. El gruix de la còrnia és una variable a tenir en compte durant el diagnòstic de malalties i per a la realització de determinats tractaments.

Com es realitza?

Aquest tipus de prova oftalmològica és realitza de forma senzilla i indolora per al pacient. És important recordar que aquelles persones que utilitzen lents de contacte no les han de fer servir els dies anteriors a la prova. Per dur-la a terme s’utilitza una sonda anomenada paquímetre. Aquesta sonda es situa a la part frontal de l’ull (la còrnia) per aconseguir mesurar el gruix. La tècnica és molt ràpida i en qüestió de minuts ja podem aconseguir un diàgnostic correcte. En tots els casos apliquem un anestèsic local a l’ull en gotes i el pacient simplement ha de fixar la mirada en un punt mentre la sonda fa el registre de dades.

És freqüent que es soliciti un diàgnostic paquimètric en un preoperatori o per al seguiment d’una cirurgia refractiva. A les nostres òptiques de Sabadell comptem amb els aparells necessaris per poder realitzar aquest tipus de prova oftalmòlogica amb totes les garanties.

Si vols, demana cita prèvia

12 + 12 =

logotip opticam blanc

Informació

SUBSCRIU-TE

Per rebre novetats en salut visual, nous models d’ulleres que anem rebent i promocions.

1 + 12 =

info@opticam.cat

937 10 81 00

Carrer Sant Joan, 59 Sabadell

Av. Barberà, 53 Sabadell