SERVEIS
òptics

Serveis òptics que us oferim

serveis òptics revisio optometrica

REVISIÓ OPTOMÈTRICA
complerta i personalitzada

Una revisió és una avaluació completa que inclou l’examen refractiu, examen binocular (oculomotor, acomodatiu, vergencial, sensorial), examen de la percepció visual i examen de salut ocular. 

Una avaluació optomètrica completa és imprescindible per detectar qualsevol desequilibri o problema visual.

icono
icono

TERÀPIA VISUAL
i optometria pediàtrica

La teràpia ocular es fa a casa (amb exercicis de 20-25 min) i a la consulta (són sessions de 45 minuts). A Opticam et pautarem les millors claus per aconseguir els objectius de millora.

En funció del problema i els objectius a conseguir, l’optometrista estima el termini del tractament. La vista l’hem de treballar sempre de forma personal·litzada per a cada persona.

serveis òptics terapia visual
icono
serveis òptics mimetika realitat virtual

PROGRESSIUS PERSONALITZATS
amb realitat virtual

L’ús de la Realitat Virtual en l’adaptació de lents introdueix l’usuari en un univers 3D mitjançant el mapper, que ens permet avaluar la dinàmica de mirada en diferents distàncies i angles de visió, la qual cosa ens permetrà fer una lent amb tecnologia Mimetika totalment personalitzada per l’usuari. 

icono

Essència és la nova lent de contacte trimestral per al control de miopia que s’ha desenvolupat amb un disseny de desenfocament perifèric i multifocal que permet a l’usuari veure bé de lluny i prevenir l’augment del creixement axial de l’ull.

Com millorar i controlar la miopia amb lentilles?

Avui dia és possible fer un control de la miopia amb lens de contacte. A Opticam millorem la visió amb Essència, la lentilla d’última generació més innovadora del mercat.

El desenvolupament de l’ull no només es deu a un sol factor, per això, l’efectivitat dels mètodes mai arribarà a ser del 100% per frenar la miopia, però una combinació de tècniques i procediments podria ser clau per aconseguir-ho.

Les recomanacions amb aquesta lent de contacte trimestral es poden utilitzar 8 o 10 hores diàries com a màxim, tot i que serà l’especialista qui adapti la len de contacte i qui determini el temps.

El reemplaçament de la len de contacte és cada 90 dies, de manera que és fonamental saber quan les comença a utilitzar.

contactologia len de contacte

Frenar la miopia amb ulleres és possible

Superkid Miofocal són ulleres per a la miopia infantil perquè la corregeixen i a més alenteixen el creixement.

Les ulleres Superkid Miofocal han estat clínicament testades en un assaig realitzat durant 5 anys amb nens i nenes. Aquest estudi conclou que les ulleres Superkid Miofocal redueixen la progressió de la miopia en un 40%.

Per què Superkid Miofocal?

Superkid Miofocal són ulleres per a la miopia infantil perquè tan la corregeixen com alenteixen el creixement.

  • Ideals per a nens i nenes: eficàcia provada i no invasiva.
  • Compensen la miopia actual i frenen la progressió de miopia en un futur.
  • El teu fill o la teva filla gaudirà d’una visió més sana.
  • Fabricades amb materials orgànics, lleugers i molt estètics.
  • Amb tractaments antireflexants: molt transparents.
  • Protegeixen dels raigs UV nocius.
control de miopia infantil

Optometria pediàtrica

L’ optometria pediàtrica és un examen visual complet dels nostres serveis òptics, per detectar possibles deficiències que poden afectar al rendiment escolar del nen o nena.

És l’encarregada de l’estudi optomètric infantil des del naixement fins als 14 anys d’edat. Al tractar-se del periode en el que es desenvolupa la visió l’ optometria als nens és important per afavorir un òptim desenvolupament visual i preveure possibles problemes en un futur tant de la visió com del desenvolupament a l’aprenentatge.

 Una vegada elaborat un primer diagnòstic visual pediàtric, l’optometrista complimenta l’estudi amb altres proves complementàries.

Als nostres Centres òptics comptem amb  els aparells per un bon diàgnostic visual i amb un equip humà estraordinari perque el teu petit estigui en bones mans i ens miri amb bons ulls.

Optometria del treball

A l’optometria del treball o optometria ocupacional es realitza un pla personalitzat per les habilitats requerides del treballador i l’empresa tenint en compte les condicions laborals de cadascú.

L’optometria ocupacional, un dels serveis òptics d’OPTICAM, evalua que els treballadors previnguin els accidents laborals causats per una salut visual defectuosa o dolenta. Amb els resultats es coneixeren les possibles situacions de risc no solucionades i permetrà posar remei.

Optometria del esportiva

Pla personalitzat per cada esport i adaptat a les necessitats específiques de cada esportista o jugador. Mètode SUTA.

prova optometrista prova adult

L’adaptació de lens de contacte en alguns casos específics, és complicada i la Contactologia Avançada s’encarrega de donar solució.

Qué és la Contactologia Avançada ?

La Contactologia Avançada és un estudi personalitzat de les condicions refractives, anatòmiques i fisiològiques dels ulls per poder triar la lent de contacte que millor s’adapti a la persona.

Triar lens de contacte per primera vegada ?

Hi ha diferents materials, paràmetres i tipus de len. Des de lents toves amb un alt contingut en aigua, a les lents rígides (també conegudes com semirígides) amb un alt pas d’oxigen que respecten la integritat fisiològica de la còrnia.

Les lents rígides es dissenyen a mida per a cada ull i aconsegueixen una excel·lent qualitat de visió fins i tot en casos en què ni les lens toves ni les ulleres ho aconsegueixen.

L’adaptació i seguiment de lens de contacte, sigui quin sigui el tipus, ha de ser fet per un optometrista. Per evitar qualsevol tipus d’efecte advers i poder garantir una òptima salut ocular.

A Opticam, treballem les lens de contacte monofocals, progressives, control de miopia infantil i post cirurgia entre molts serveis de les òptiques.

contactologia len ull

La Tonometria ocular és un examen que mesura la pressió intraocular i s’utilitza per detectar el glaucoma. Mitjançant l’ús d’un tonòmetre, es mesura de manera indirecta la pressió intraocular.

És important que la pressió es mantingui en uns paràmetres normals. L’augment d’aquesta pot causar greus danys en el nervi òptic o pèrdua de visió. Aquesta patologia es coneix amb el nom de glaucoma.

tonometria prova opticam

Qué és la paquimetria?

La Paquimetria és una prova diagnòstica dels nostres serveis òptics emprada en Oftalmologia de forma habitual.

Per a què serveix una paquimetria cornial?

L’objectiu de la paquimetria és mesurar en micres el gruix corneal. La còrnia és la capa de teixit transparent que recobreix la zona anterior de l’ull, i el seu gruix habitual és d’entre 500 i 600 micres en la seva part central, i entre 600 i 800 en la zona perifèrica. El gruix de la còrnia és una variable en el diagnòstic de malalties i en  determinats tractaments.

Com es realitza?

És una prova senzilla i indolora per al pacient. Per dur-la a terme s’utilitza una sonda anomenada paquímetre que es situa a la part frontal de l’ull (la còrnia) per mesurar el gruix. La tècnica és molt ràpida, indolora i en uns minuts s’aconsegueix un diagnòstic. Sempre apliquem un anestèsic local en gotes i el pacient simplement ha de fixar la mirada en un punt mentre la sonda fa el registre de dades.

És freqüent un diàgnostic paquimètric en un preoperatori o per al seguiment d’una cirurgia refractiva. A les nostres òptiques de Sabadell comptem amb els millors aparells per realitzar aquesta prova oftalmòlogica amb totes les garanties.

paquimetria servei diagnostic ocular
La Queratometria és una prova oftalmològica que es realitza a la còrnia per a determinar els seus paràmetres i característiques específiques amb la finalitat de conèixer la seva curvatura.

La prova als serveis òptics

Les irregularitats que puguin presentar-se sobre la curvatura de la còrnia del pacient, donen informació sobre possibles problemes de visió. Aquestes dades i d’altres mesures, ens ajudarien a identificar una ametropia o anomalia de refracció ocular.
Entre les ametropies més comuns es poden esmentar la miopia, l’astigmatisme cornial i la hipermetropia, però en aquest cas, la irregularitat corneal sol anar relacionada amb què el pacient presenti astigmatisme. Cap es considera una malaltia del globus ocular ni es tracta d’un problema de salut del pacient; s’afronta sota el sentit d’un error refractiu de l’ull al moment d’enfocar la visió sobre un objecte.

Com es realitza una queratometria?

A totes les nostres òptiques de Sabadell realitzem queratometries amb la tecnologia més moderna i aparells d’última generació per obtenir un diàgnostic clar de l’estat de la còrnia.

Per a realitzar una queratometria es segueix un procediment relativament senzil i indolor. L’aparell de la queratometria té la forma de canó o tub, per on es projecta la llum que va a parar a l’ull del pacient.

El seu funcionament és bàsic: La persona sense ulleres ni lens de contacte es situa al queratòmetre degudament enfocat. En aquest moment s’ajusta la mentonera i l’alçada correctament i es procedeix a realitzar la prova oftalmològica. Els resultats indicaran la potència refractiva de la còrnia i totes les pistes dels raigs de curvatura i en conclusió de l’estat i salut visual del pacient. A partir d’obtenir resultats es valorara si és necessari tractament, una prova de contactologia, lens de contacte, cirurgia de catarates o res.

examen ocular queratometria vista

El test d’OSDI (Ocular Surface Disease Index) és un qüestionari senzill que serveix per a classificar i establir, a través d’un cert nombre de preguntes, la gravetat de l’ull sec del pacient en funció de la seva simptomatologia.

  • DESCARREGAR TEST
gotes oculars text ull sec